EnergiWatch

Spaniere henter pæn brasiliansk vind-ordre

Acciona skal levere 31 vindmøller til projekter i den nordlige del af det sydamerikanske land.

Vindmøller i Brasilien.

Spanske Acciona Windpower skal levere 31 vindmøller af 3 megawatt (MW) til en række projekter i den nordvestlige del af Brasilien.

Selskabet oplyser i en meddelelse, at der følger15-årig servicekontrakt med på ordren, som har en anslået værdi af 750 mio. kr.

De planlagte parker er ejet af et konsortium bestående af Voltalia, CHESF og Encalso.

Det spanske vindselskab, som er en division i en større industrikoncern, har tidligere solgt møller for 210 MW til netop Voltalia. Ordren sender selskabets samlede brasilianske høst op på 423 MW, når antallet af leverede og ubetingede ordrer lægges sammen.

"Det er en vigtig aftale, som involverer ledende spillere i den vindudvikling, der finder sted i Brasilien," siger Christiano Forman, Accionas brasiliansk landechef, i en meddelelse.

Vind ryddede auktionsbord i Brasilien

Lever op til krav

For at få det optimale udbytte af landets store vindambitioner har den brasilianske udviklingsbank BNDES udviklings en såkaldt FINAME-kode, som giver adgang til billig finansiering. Den anses som afgørende, hvis en vindproducent vil gøre sig gældende i landet.

Det stempet har Acciona sikret sig, og det er begyndt at give resultater, skriver selskabet om FINAME-stemplet, som også Alstom, argentinske Impsa, tyske Enercon, spanske Gamesa amerikanske GE Wind har.

Vestas, Siemens og Suzlon har tidligere haft stemplet - men det blev frataget sidste år. Vestas arbejder eftersigende på at leve op til de brasilianske krav.

Vestas hægtet af brasiliansk boom

Brasilien vil øge støtte til vind

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs