Spaniere henter pæn brasiliansk vind-ordre

Acciona skal levere 31 vindmøller til projekter i den nordlige del af det sydamerikanske land.
Vindmøller i Brasilien.
Vindmøller i Brasilien.
AF JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV

Spanske Acciona Windpower skal levere 31 vindmøller af 3 megawatt (MW) til en række projekter i den nordvestlige del af Brasilien.

Selskabet oplyser i en meddelelse, at der følger15-årig servicekontrakt med på ordren, som har en anslået værdi af 750 mio. kr.

De planlagte parker er ejet af et konsortium bestående af Voltalia, CHESF og Encalso.

Det spanske vindselskab, som er en division i en større industrikoncern, har tidligere solgt møller for 210 MW til netop Voltalia. Ordren sender selskabets samlede brasilianske høst op på 423 MW, når antallet af leverede og ubetingede ordrer lægges sammen.

"Det er en vigtig aftale, som involverer ledende spillere i den vindudvikling, der finder sted i Brasilien," siger Christiano Forman, Accionas brasiliansk landechef, i en meddelelse.

Vind ryddede auktionsbord i Brasilien

Lever op til krav

For at få det optimale udbytte af landets store vindambitioner har den brasilianske udviklingsbank BNDES udviklings en såkaldt FINAME-kode, som giver adgang til billig finansiering. Den anses som afgørende, hvis en vindproducent vil gøre sig gældende i landet.

Det stempet har Acciona sikret sig, og det er begyndt at give resultater, skriver selskabet om FINAME-stemplet, som også Alstom, argentinske Impsa, tyske Enercon, spanske Gamesa amerikanske GE Wind har.

Vestas, Siemens og Suzlon har tidligere haft stemplet - men det blev frataget sidste år. Vestas arbejder eftersigende på at leve op til de brasilianske krav.

Vestas hægtet af brasiliansk boom

Brasilien vil øge støtte til vind

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også