EnergiWatch

Vind dækker 34 pct. af Danmarks elforbrug

Vindmøller dækkede sidste år en tredjedel af elforbruget herhjemme.

Over en tredjedel af det samlede danske elforbrug blev i 2013 dækket af vindenergi, og Danmark cementerer dermed førerpositionen som det land i EU med mest vindenergi i elsystemet.

Vindmøller leverede sidste år mellem 33 og 34 pct. af den elektricitet, der blev anvendt i Danmark, oplyser Energinet.dk til Ritzau Finans, og det var vel at mærke i et "dårligt vindår."

I 2012 dækkede vindenergien 30-31 pct. af elforbruget. I løbet af 2013 er der ifølge Energinet.dk blevet opsat nye møller i Danmark med en kapacitet på ca. 300 megawatt på land, mens ca. 50 megawatt er blevet pillet ned, og til havs er Anholt-parken på 400 megawatt blevet idriftsat.

Den samlede installerede vindmøllekapacitet i Danmark er dermed steget ca. 650 megawatt og er nu i runde tal på ca. 4.700 megawatt.

Regeringen har fastsat et mål om, at vind i 2020 skal dække 50 pct. af det danske elforbrug.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs