EnergiWatch

Vestas flytter udskibning til Aarhus Havn

Aabenraa Havn må vinke farvel til Vestas som kunde. Producenten, der plages af en lukket højbro over Kielerkanalen, flytter aktiviteter til Aarhus.

Vestas udskiber sin offshore-mølle fra havnen i Esbjerg. | Foto: Vestas

Vestas stopper med at udskibe vindmølledele fra Aabenraa Havn.

Dermed blev der kun tale om en midlertidig løsning, skriver Jydske Vestkysten.

Vestas og havnen i Aabenraa indgik sidste år en aftale om at sejle Vestas-møller til Tyskland via havnen, men aftalen udløb ved årsskiftet, og vindmølleproducenten har valgt ikke at forlænge den. I stedet vil man nu udskibe fra Aarhus Havn, som man også allerede i dag benytter.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

"Vestas bruger i forvejen Aarhus Havn til udskibning af produkter til Rostock, og det er mest praktisk, at det foregår fra én havn," siger Ole Sørensen, salgs-og udviklingschef for fundamenttransport i Blue Water Shipping, som udfører transporterne for Vestas, til Jydske Vestkysten.

Han fortæller, at ramperne på havnen i Aabenraa ikke er store nok til, at skibene kan lægge til, og at forholdene er bedre i Aarhus.

Vestas rykkede til Aabenraa Havn i sensommeren, fordi højbroen over Kielerkanalen blev lukket, og det derfor ikke var muligt at komme frem til Rostock i Tyskland, medmindre møllerne blev sejlet dertil.

Lindø klar til produktion af Vestas' kæmpemølle

Vestas tester kæmpemølle på Lindø

Avis: Vestas' tidligere pressechef forlader selskabet

Vestas flytter central person i Nørremark-sag

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs