Schouw-CEO: Tiden kommet til Vestas-exit

Med Vestas-aktiens værdistigning på 400 pct. siden nytår, var det rigtigt at sælge nu, lyder det fra Schouw CEO.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
/ritzau/FINANS

Schouw & Co. har skilt sig af med de sidste 4 mio. aktier i Vestas, hvilket har givet selskabet et nettoprovenu på 612 mio. kr. Aktieposten, som svarer til 1,96 pct. af aktiekapitalen i Vestas, var ikke en del af Schouws kerneaktivitet, og det var dermed kun et spørgsmål om at finde det rette tidspunkt til at sælge den sidste rest aktier i Vestas.

Storaktionær sælger 4 mio. Vestas-aktier

"Vi har i meget lang tid sagt, at det jo ikke var en strategisk aktiepost for os længere, og nu synes vi, at selskabet har udviklet sig pænt og godt, og der har været en rigtigt fornuftig værdistigning på de aktier. Så vi synes, at nu var det tiden til, at vi skulle noget andet - derfor har vi solgt dem," siger administrerende direktør Jens Bjerg Sørensen fra Schouw & Co. til Ritzau Finans.

Han har roser til overs for den turnaround, som Vestas har været igennem.

"Selskabet har gjort alle de rigtige ting, de har været konsekvente, fokuserede og har skåret til. Det er også det, der er årsagen til, at kursen nu ligger på et attraktivt niveau, og det er derfor, vi har sagt, at nu er det så tiden, hvor vi skal eksekvere den sidste rest, vi havde," siger Jens Bjerg Sørensen.

Salget skal ifølge direktøren ikke ses som udtryk for, at der ikke længere vurderes at være potentiale i aktien.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Nej, det har ikke noget med det at gøre. Det har noget at gøre med, at vi igennem mange år har arbejdet på, hvornår var det nu var tiden til at eksekvere den sidste del, vi havde. Det er sådan en overordnet betragtning af, at det nu var tiden for os at afvikle den sidste rest og kikke andre steder," siger Jens Bjerg Sørensen.

Provenuet på 612 mio. kr. kommer til at indgå i vurderingen af koncernens samlede kapitalstruktur og styrker selskabets muligheder for at foretage nye opkøb til den portefølje af selskaber, som selskabet ejer i forvejen.

"Vi kigger løbende til de gode virksomheder vi har - om vi kan gøre dem stærkere ved at finde noget interessant at købe op. Vi har en klar strategi om at styrke de virksomheder, vi har, men vi ser da også muligheder ude i markedet, og dem vurderer vi løbende på," siger Jens Bjerg Sørensen.

Med en lav gæld føler selskabet sig finansielt godt rustet til at kunne foretage opkøb.

"Vi er meget stærke med en gearing på under 1 (gæld i forhold til indtjening, red.), så vi står rigtigt godt rustet til at tage de muligheder, der kommer. Vi vil kunne absorbere et relativt stort opkøb i milliardklassen," siger Jens Bjerg Sørensen.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs