Siemens sætter hårdt pres på leverandører

Vindmøllegiganten Siemens Wind Power vil have priserne på fundamenter langt ned. En prisreduktion på op til 50 procent er på tale.
Foto: Søren Kjeldgaard
Foto: Søren Kjeldgaard

Det kan blive hårde tider for de danske leverandører af fundamenter til vindmølletårne på havet. I hvert fald hvis det står til den dansk-tyske vindmøllegigant Siemens Wind Power. Selskabet vil nemlig nu indlede et alvorligt opgør med den danske skov af underleverandører til vindmøller på havet. Det skriver Børsen.

Siemens, der er verdens største producent af havvindmøller, er ifølge Børsen ved at færdiggøre en ny striks strategi for opsætningen af vindmøller på havet. Det er en udvikling, de danske underleverandører vil komme til at mærke på en meget kontant måde.

Mudrede udsigter for vindrabat i USA

Ned med 50 procent

"Vi står der nu, hvor vi skal reagere. Vi har tjekket markedet herhjemme, og signalet var, at omkostningerne kunne sænkes med op til 10 pct. Det er langt fra nok. Vi skal op at hente 40-50 pct.," siger Michael Hannibal, nykåret topchef for Siemens Wind Powers samlede havvindmølledivision globalt, til Børsen.

Det er især prisen på de tonstunge fundamenter, der udgør op imod en tredjedel af prisen på vindmøller på havet, som Siemens vil have ned. Lykkes det ikke for underleverandørerne at sænke priserne, er Siemens indstillet på selv at producere komponenterne.

Vestas får megaordre i USA

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter