EnergiWatch

Siemens tyvstarter PensionDanmarks USA-projekt

Selvom finansieringen ikke er på plads, er Siemens gået i gang med et "betydeligt arbejde" på Cape Wind-projektet i USA.

Opførelsen af vindmøllefundamenter til Cape Wind-projektet er i gang. Foto: London Array | Foto: London Array

USA's måske første havvindmøllepark er kommet et lille skridt nærmere. De første spadestik til det såkaldte Cape Wind-projekt, som PensionDanmark har satset 200 mio. dollar på, er nemlig blevet taget af vindmølleleverandøren Siemens.

Til Bloomberg fortæller CEO i Siemens Wind Power, Markus Tacke, at konstruktionen af de første komponenter til den 2,6 mia. dollar dyre vindpark er begyndt - og det er vigtigt, fordi det kan give adgang til den amerikanske skatterabat i vindsektoren.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs