Stor Vestas-kunde tæt på at vælte

Rumænske vindmølleparker har kostet Global Wind Power dyrt.
Foto: Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff

En af Vestas' største danske kunder, Global Wind Power, har været tæt på at dreje nøglen om.

Selskabet er projektudvikler og opsætter vindmølleparker, men politisk usikkerhed om den rumænske støtteordning til vindkraft har kostet dyrt, skriver Børsen. Selskabet er nu på vej ud af sine to rumænske projekter på sammenlagt 164 megawatt.

"Vi er hårdt ramt i Rumænien. Vi har sammenlagt tabt nærved 5 mio. euro (små 40 mio. kr., red.), og vi har spildt op til tre års arbejde," siger Henrik Amby, direktør og hovedejer til avisen.

Han bekræfter, at selskabet var "truet", men at det er lykkedes at skaffe ny kapital. Blandt andet ved at han selv har solgt ud af sin ejerandel og er gået fra 100 til 65 pct. Selskabet har ifølge Børsen rådet over sammenlagt 305 Vestas-møller.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

I det seneste regnskab for Global Wind Powers rumænske datterselskab - der dækker perioden 1. juni 2012 - 30 juni 2013 - har revisoren taget en række forbehold.

Det sker, fordi "årsregnskabet som følge af det i foregående afsnit om forbehold anførte ikke giver et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver, finansielle stilling samt resultat i overensstemmelse med årsregnskabsloven," står der.

Det skriver revisoren, fordi selskabet blandt andet har indtægtsført 4,1 mio. euro, som var hensat til tab.

"Den herskende markedsusikkerhed er ikke reduceret, og der er derfor ikke efter vores opfattelse grundlag for indtægtsføring over resultatopgørelsen af en tidligere foretaget hensættelse."

Som EnergiWatch har beskrevet, har Global Wind Power - der har hovedkvarter i Thisted - levet en omtumlet tilværelse i 2013.

I slutningen af maj stoppede Henrik Amby som direktør, og Carsten Hedemann - der blandt andet har en fortid som senior vice president hos Vestas - trådte til. Men efter at have fyret 30 ud af selskabets 70 ansatte i september 2013, stoppede Hedemann selv i selskabet to måneder senere. Her blev han afløst af Henrik Amby, der igen trådte til som direktør.

Jysk vindchef stopper efter fem måneder

Ny direktør skærer Global Wind Power kraftigt ned

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Photo: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs