Nye Siemens-job skal findes i udlandet

Enorm vækst hos Siemens Wind Power har resulteret i hundredvis af nye, danske job, men fremover kommer væksten uden for Danmark.   
Foto: Jesper Voldgaard
Foto: Jesper Voldgaard

Siemens Wind Powers danske afdeling har i de seneste år oplevet en eksplosiv vækst på medarbejdersiden. Omkring 300-400 er blevet ansat om året, så Siemens i dag er den største arbejdsgiver inden for vindmølleindustrien med mere end 5.000 ansatte.

Til Berlingske siger Jan Kjærsgaard, direktør i Siemens Wind Power Danmark samt selskabets globale onshore-forretning, dog i dag, at væksten fremover vil ligge uden for Danmark, og at det også vil være her, de fleste nye job ligger.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

"Jeg håber, at vi kan fastholde og muligvis også udbygge vores arbejdspladser i Danmark, men den største vækst vil foregå uden for Danmark," siger Jan Kjærsgaard, som tilføjer, at væksten i havvindmølleforretningen er drevet af tyske og engelske projekter, og selskabet derfor vil ansætte folk i Tyskland og i England.

Han vil således ikke love flere danske job, men siger, at den danske beskæftigelse ser fin ud, når han kigger ind i 2014.

Siemens Wind Power omrokerer

Kysten klar: Fiskere dropper klage over 600 MW Siemens-park

Vestas får tredje tyrkiske ordre i år

Brasilianere køber 64 Gamesa-møller

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter