EnergiWatch

Huave-folket forsinker på ny stort Vestas-projekt i Mexico

For anden gang i år melder Vestas om forsinkelse af et vindprojekt på knap 400 MW i Mexico. Årsagen er protesterende Huave-indianere.

Vestas-møller. Foto: Vestas | Foto: Vestas

Et 396 megawatt (MW) stort vindmølleprojekt i Mexico er ifølge Vestas blevet yderligere forsinket, oplyser selskabet i en børsmeddelelse.

"Vestas kan bekræfte, at der er indgået aftale om at forlænge aftalen om henstand fra 30. november 2013 til 28. februar 2014 under forudsætning af, at visse betingelser bliver opfyldt," skriver Vestas.

Det er Marenã Renovables-projektet, der baseres på 132 3 MW Vestas-møller, der er ramt af forsinkelse. Vestas modtog ordren i marts 2012 og i maj i år meldte det danske selskab om forsinkelse.

Forklaringen er, at grupper af Huave-mexicanere - et af Mexicos oprindelige folkefærd - hindrede adgangen til projektets byggeplads. Den forsinkelse krævede ifølge Ritzau henstand fra Marenã Renovables' långivere - en henstand, som nu er blevet forlænget tre måneder.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Vrede indianere

Projektet ligger i den sydlige del af Mexico, og vil ifølge Recharge være det største i Latinamerika, når det er blevet opført.

De protesterende grupper af indfødte af Huave-indianere, som mener, at de er blevet ført bag lyset i processen om det store vindprojekt, der blev underskrevet i 2004. Oprindelige planer om at projektet skulle bestå af 40 vindmøller, er således blevet tredoblet til 132 vindmøller, og det var ikke det, der blev aftalt, mener gruppen.

"Mareña Renovables' foragt for de indfødte er blevet tydeligere og tydeligere," sagde en støttegruppe for indianerne tidligere i år ifølge Recharge.

Ifølge Wikipedia tilhører godt 13.000 mexicanere Huave-folket.

Gamesa henter 138 MW-ordre i Mexico

Mexicansk Gamesa-park et skridt nærmere

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs