EnergiWatch

MAKE: Stabil vækst for havvind frem mod 2020

Konsulentbureauet MAKE Research forudser en vækstrate tæt 30 pct. på markedet for havvindmøller de kommende syv år.

Foto: Alan O Neill - Statoil

Med en forventet gennemsnitlig vækstrate på 28,3 pct. årligt fra 2013-2020 vil væksten inden for offshore vindindustri fortsætte med at være ganske solid fremadrettet.

Det fremgår af en analyse udarbejdet af MAKE Research, der har set nærmere på fremtidens marked for offshore vindenergi.

Den kortsigtede efterspørgsel i Europa, der er hovedmarkedet for offshore vindenergi, er ventes at stabilisere sig forud for, at den politiske situation bliver mere gennemskueligt.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Mod slutningen af intervallet 2013-2020 ventes det derudover, at offshore vindindustrien kan have gavn af, at andre markedsregioner end lige den europæiske vil begynde at have stigende efterspørgsel og dermed agere væsentlige vækstdrivere - i den forbindelse nævnes især Asien- og Stillehavsområdet som en af de regioner, hvor der ligger et potentiale gemt.

Udsigterne efter 2020 ser til gengæld mere uvisse ud, idet meget vil komme til at afhænge af de langsigtede politiske forpligtelser i forhold til offshore vindindustrien. Dertil vil udviklingen i prisen på vindenergi også have en betydelig rolle.

/ritzau/FINANS

Engelsk minister nedtoner vind-uro

Siemens' vindchef: Mitsubishi og Samsung modner industrien

Niras løber med havpark-undersøgelser

Vestas' gamle fabrik i Varde vinder Siemens-ordre

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs