EnergiWatch

Bank: Er forventninger til Vestas for høje

Alm. Brand Markets tillægger det primært timing, at Vestas ikke har annonceret en ordre siden 10. oktober, mens konkurrenterne har været "rimeligt" aktive.

Foto: Vestas

Den manglende annoncering af nye ordre fra Vestas de seneste måneder er så småt begyndt at vække opsigt. Alm. Brand Markets mener dog endnu ikke, at det er alarmerende. Finanshuset ser dog indikationer af, baseret på udtalelser på telekonferencen samt ordrestrukturen i USA, at den stærke ordreudvikling i tredje kvartal ikke helt bliver fulgt i fjerde kvartal 2013 - som traditionelt ellers er et stærkt ordrekvartal.

Nu tror kunderne på Vestas' offshoreevner

"Vi så derfor indikationer af, at markedets forventede løft af 2013 ordreindgangen (På baggrund af Q3 13) kunne være for aggressiv. En fortsat svag ordreindgang kan derfor presse aktien, trods fokus primært bør være på 2014 guidance (vi forventer heller ikke her, at Vestas kan overraske i forhold til markedets forventninger til indtjeningen), skriver Alm. Brand Markets i sin morgenberetning.

Mangler 1260 MW

Forud for Vestas' regnskab for tredje kvartal estimerede analytikerne ifølge et estimat fra SME Direkt, at Vestas i 2013 vil nå en ordreindgang på 5200 megawatt. Frem til 10. oktober har Vestas annonceret ordrer i år på 3940 megawatt, og selskabet "mangler" dermed 1260 megawatt for at nå konsensus. I tredje kvartal var ordreindgangen 1547 megawatt.

Vestas: Mitsubishi må ikke sælge egen mølle

Alm. Brand har en salgsanbefaling på Vestas-aktien med et kursmål på 130 kr. Generelt er analytikerne dog positive på vindmølleselskabet. Ifølge SME Direkt anbefaler seks af ni analytikere "køb/akkumuler" af aktien, mens to anbefaler "hold/neutral" og en enkelt "sælg".

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs