EnergiWatch

Mindre driftsoverskud hos Greentech

Til trods for ringe vejrforhold kan Greentech notere sig en mindre fremgang på driften. Årsforventningene fastholdes.

Greentech Energy Systems, som satser på vind- og solenergi, og som har klart det største produktionsapparat i Italien,  kom ud af tredje kvartal med et lille driftsoverskud og en fastholdelse af forventningerne til hele 2013.

Omsætningen gik frem til 15,6 mio. euro i kvartalet fra 13,7 mio. euro i samme periode et år tidligere, mens resultatet af primær drift før nedskrivninger bakkede en anelse til 1 mio. euro fra 1,2 mio. euro. Bundlinjen blev til gengæld forbedret lidt, men viser et underskud på 2,1 mio. euro mod et tab på 2,8 mio. euro i tredje kvartal sidste år.

Fremgangen i omsætningen sker på trods af, at Greentechs vind- og solparker i tredje kvartal har været ramt af "ringe vindforhold i alle lande og gennemsnitlig solindstråling." Nettoproduktionen faldt 5 pct. i kvartalet til 70 GWh.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Greentechs vindportefølje udgjorde ved udgangen af september 276 MW svarende til en stigning på 24 MW. Solparkporteføljen var på 42 MW - en stigning på omtrent 2 MW.

For hele 2013 fastholdes forventningerne om en omsætning på 76-82 mio. euro, et EBITDA-resultat på 39,1-41,5 mio. euro og en nettoproduktion på 390-400 GWh.

I årets første tre kvartaler har nettoproduktionen udgjort 307 GWh - en stigning på 18 pct.

Greentech led af dårlig vind i september

Greentech-produktion steg i august

Greentech ramt af dårlige vindforhold i juli

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs