Medie: Dyre reparationer venter vindmølle-ejere

Overfladen på næsten alle vindmøllevinger er ramt af smårevner og skader, der med tiden gør dyre reparationer uundgåelige.
Foto: Kent Larsson, ABvee
Foto: Kent Larsson, ABvee

Vindmølleejerne rundt omkring i Danmark må indstille sig på at bruge et betragteligt beløb på vedligeholdelse og reparation af vinger de kommende år. Det skriver fagbladet Ingeniøren. Stort set alle vinger på danske vindmøller på land har småhuller og -revner i vingeoverfladen, som nedsætter møllens effektivitet og udvikler sig mere og mere, hvis skaderne ikke repareres.

Dét vurderer Strange Skriver, der er teknisk konsulent hos vindmølleejernes interesseorganisation Danmarks Vindmølleforening, på baggrund af mølle-inspektioner rundt om i landet.

Serviceaftaler er det nye guld

»Eftersyn og udbedring af vingerne har aldrig før været en del af vedligeholdelsesplanen for en vindmølle. Men med de mange skader, vi ser på alle møllevinger i dag, må vi opfordre vores medlemmer til at få efterset vingerne på deres møller regelmæssigt og forberede sig på udgifter på i hvert fald 100.000 kroner til reparationer gennem møllens levetid,« siger han til Ingeniøren

Han tilføjer, at det er vind og vejr, der slider på vingerne, og at jo tættere på havet, møllerne står, jo større er sliddet som følge af saltet i luften. Strange Skriver vurderer, at vingerne på et par hundrede vindmøller i dag er så slidte i overfladen, at de skal pilles ned og have ny overflade – noget, der snildt beløber sig til 200.000 kr. pr. vindmølle.

Brand i Vestas-mølle koster to livet

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også