EnergiWatch

Medie: Dyre reparationer venter vindmølle-ejere

Overfladen på næsten alle vindmøllevinger er ramt af smårevner og skader, der med tiden gør dyre reparationer uundgåelige.

Foto: Kent Larsson, ABvee

Vindmølleejerne rundt omkring i Danmark må indstille sig på at bruge et betragteligt beløb på vedligeholdelse og reparation af vinger de kommende år. Det skriver fagbladet Ingeniøren. Stort set alle vinger på danske vindmøller på land har småhuller og -revner i vingeoverfladen, som nedsætter møllens effektivitet og udvikler sig mere og mere, hvis skaderne ikke repareres.

Dét vurderer Strange Skriver, der er teknisk konsulent hos vindmølleejernes interesseorganisation Danmarks Vindmølleforening, på baggrund af mølle-inspektioner rundt om i landet.

Serviceaftaler er det nye guld

»Eftersyn og udbedring af vingerne har aldrig før været en del af vedligeholdelsesplanen for en vindmølle. Men med de mange skader, vi ser på alle møllevinger i dag, må vi opfordre vores medlemmer til at få efterset vingerne på deres møller regelmæssigt og forberede sig på udgifter på i hvert fald 100.000 kroner til reparationer gennem møllens levetid,« siger han til Ingeniøren

Han tilføjer, at det er vind og vejr, der slider på vingerne, og at jo tættere på havet, møllerne står, jo større er sliddet som følge af saltet i luften. Strange Skriver vurderer, at vingerne på et par hundrede vindmøller i dag er så slidte i overfladen, at de skal pilles ned og have ny overflade – noget, der snildt beløber sig til 200.000 kr. pr. vindmølle.

Brand i Vestas-mølle koster to livet

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs