EnergiWatch

LM Wind Power sælger Svendborg Brakes

Svendborg Brakes kommer nu på amerikanske hænder. Altra Holdings køber selskabet for en slat af den oprindelige pris.

Foto: LM Wind power

Den danske vindproducent LM Wind Power sælger nu ud af forretningen.

Bremsefirmaet Svendborg Brakes, der blev opkøbt i 2008 af det tidligere LM Glasfiber, som tilsammen dannede LM Wind Power i 2009, afhændes til det amerikanske selskab Altr Holdings, forlyder det i en pressemeddelelse.

Heraf fremgår det, at det danske selskab modtager 80,1 mio euro - små 600 mio. kr. - for Svendborg Brakes. Handlen skal dog godkendes af de tyske myndigheder, hvilket forventes sker i løbet af fjerde kvartal 2013, forlyder det.

Prisen er markant lavere, end hvad LM Glasfiber købte det fynske firma for op til finanskrisen i 2008 - 3,4 mia. kr. måtte jyderne lægger på bordet for hos rigmanden Erik Skjærbæk.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Siden bremsede markedet voldsomt op, og LM Wind Power har måtte tage nogle voldsomme nedskrivninger frem til dagens salg.

Alligevel lader ledelsen til at være tilfreds. 

"Svendborg Brakes har performet godt som en del af LM Wind Power Group," udltaler topchef i LM Wind Power, Leo Schot.

"LM Wind Power vil fornye vores fokus på vindindustrien. Selskabet har en klare strategiske vækstplaner, en stærk, global produktion, som sørger for, at selskabet er velpositioneret i vækstmarkeder og ny avanceret turbineteknologi til at sikre andelen i den hurtige vækst i offshore vindmarkedet," siger han videre i meddelelsen.

 

Danmark er global leder i energipatenter

Vestas hægtet af brasiliansk boom

Brasiliansk oliemilliardær går konkurs

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån står bag stor australsk ordre til Vestas

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs