EnergiWatch

Siemens tjener mere på møllerne

Overskuddet i Siemens vindmøllledivision blev 34 procent bedre end samme kvartal sidste år.

Foto: Søren Kjeldgaard

Tyske Siemens kom ud af regnskabsårets fjerde kvartal med et overskud på de fortsættende aktiviteter på 1,08 mia. euro mod ventet 997 mio. euro. Det rapporterer Bloomberg News.

Selskabet annoncerede samtidig at man planlægger aktietilbagekøb over de kommende to år på 4 mia. euro.

Selskabets vinddivision, Siemens Wind Power, rapporterede et driftsoverskud på 179 mio. euro i fjerde kvartal, fremgår det af regnskabet - 34 pct. bedre end året før. Det kom på baggrund af en omsætning, der steg til 1619 mio. euro fra 1471 mio. euro et år tidligere.

Siemens trækker sig fra stort fransk offshore-udbud

Divisionen øgede antallet af installerede møller offshore i Europa og indtjeningen fra servicedelen steg. Væksten kommer fra regionen Europa/CAME, der dækker Europa, Afrika, Mellemøsten og de tidligere Sovjetstater.

Efter afgørelsen af skattestøtten i USA er ordreindgangen fra regionen rigtig stærkt, men den kommer fra et lavt niveau. Samlet set er der dog i divisionen tale om markant lavere ordreindgangen end i samme periode året før. Den faldt til 1511 mio. euro fra 2305 mio. euro i kvartalet et år tidligere.

Siemens får stor tyrkisk ordre

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs