Sydbank tror på bedre indtjeningsniveau i Vestas

Vestas leverer et middelmådigt kvartal, men som alligevel kan pege i retning af kursstigninger for aktien, lyder det fra Sydbank-analytiker.
Foto: Carsten Andreasen
Foto: Carsten Andreasen
RITZAU FINANS

Vestas' kvartalsregnskab og opjustering onsdag begynder at tegne et billede af en virksomhed, der er ved at være meget bedre med på driften.

Det mener Vestas-analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

Vindmølleselskabet havde i kvartalet en driftsmargin (EBIT) før særlige poster på 4,6 pct. og lå dermed et stykke over niveauet fra de seneste år.

Set over årets første ni måneder er EBIT-marginen stadig negativ med 0,8 pct. før særlige poster, men fjerde kvartal ventes at gøre en stor forskel, og Vestas løftede i regnskabet sine udsigter til 2013-marginen til "minimum 2 pct." fra "minimum 1 pct."

Vestas opjusterer 2013-forventninger 

"Hvis man i et middelmådigt kvartal kan lave en overskudsgrad på 4,6 pct., så tegner det et billede af af en virksomhed, som når vi kigger ind i 2014 og 2015 kan levere en overskudsgrad, som aktien ikke nødvendigvis afspejler i dag," siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Målt på resultaterne var tredje kvartal ellers ikke prangende, da omsætningen faldt, og der var et underskud på 87 mio. euro på bundlinjen. Men Jacob Pedersen beskriver det som "fornuftigt nok" set i perspektivet af Vestas' omstillingsfase og hæfter sig mere ved fremtidsudsigterne.

Vestas står til spansk skattesmæk 

"Hvis man kan lave en EBIT-margin på omkring 5 pct. i 2014, samtidig med at de har en fornuftig ordreindgang og gode pengestrømme, så er der plads til kursstigninger. Jeg er vældig fortrøstningsfuld i forhold til de kommende kvartaler," siger analytikeren.

Aktiemarkedet deler i den tidlige handel Jacob Pedersens begejstring og sender Vestas-aktien 7 pct. højere i kurs 155,70.

/ritzau/FINANS

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også