Portugisisk vindudvikler begunstiget af bedre elpriser i USA

Vestas-kunden EDPR oplever fremgang i årets tre første kvartaler - ikke mindst højere elpriser i USA trækker op.  
RITZAU FINANS

Den portugisiske vindparkudvikler- og ejer EDP Renovaveis (EDPR), der er stor kunde hos Vestas, melder om fremgang i årets første ni måneder, der blandt andet har budt på bedre priser på salg af strøm fra amerikanske vindmølleprojekter.

Selskabets amerikanske vindmølleparker genererede i de første ni måneder af året 7310 gigawatt-timer elektricitet, hvoraf hovedparten, 81 pct., afsættes gennem elkøbsaftaler (PPA) og andre former for afdækningskontrakter, mens den resterende produktion er eksponeret mod spotpriserne på elmarkedet.

"Gennemsnitspriserne for vindparker under PPA steg 2 pct. på årsbasis til 53,1 dollar per kilowatttime, som følge af automatiske kontraktfastsatte prisjusteringer og bidraget fra nye PPA-aftaler i perioden. Salgspriser for produktion eksponeret mod engrossalg steg 21 pct. på årsbasis," skriver EDPR i sit regnskab.

Vestas-kunde sikrer sig elsalgsaftale i USA

I forhold til engrossalgspriserne fortsatte selskabet dermed den positive udvikling, det allerede registrerede i første halvår 2013, og selskabet tilskriver udviklingen stigninger i gaspriserne, som i gennemsnit var 3,7 dollar per million Btu (British thermal unit) i de første ni måneder af 2013 mod 2,5 dollar i samme periode sidste år.

Ved udgangen af september rådede EDPR over en idriftsat vindenergiportefølje på 7770 megawatt, eksklusive 395 megawatt gennem en ejerandel i Eolicas de Portugal. Det er en stigning på 382 megawatt i forhold til samme periode sidste år.

Analytiker: Vestas har mange amerikanske jern i ilden

I Europa har selskabet en opsat kapacitet på 4050 megawatt, mens den i Nordamerika er på 3637 megawatt. Hidtil i 2013 har selskabet opsat møller med en samlet kapacitet på 173 megawatt.

EDPR har en omfattende pipeline af projekter under udvikling - de mest fremskredne, de såkaldte Tier 1-projekter, omfatter en installeret kapacitet på 1269 megawatt, hvoraf 705 megawatt er i USA, 418 megawatt i Europa, og de resterende 146 megawatt i Brasilien.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også