Vestas-kunde indgår stor canadisk aftale

Franske EDF har indgået en aftale, der skal banen vejen for projekter på mere end 500 MW i Canada.
Foto: EU
Foto: EU

Franske EDF, en flittig Vestas-kunde og Canadas største renewables developer, har indgået en landaftale med West Moberly-gruppen, der tæller en række indfødte canadiere.

Aftalen betyder, at EDF får adgang til områder i den nordøstlige del af British Columbia-provinsen - kaldet Peace River - hvor tre vindmølleprojekter er under udvikling.

Samlet tæller de tre projekter Wartenbe, Sundance og Taylor, mere end 500 megawatt, hvis de alle opnår de nødvendige miljøtilladelser.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Wartenbe har allerede fået go af myndighederne, helt tilbage i 2006, mens Sundance på 250 MW og Taylor på 250-400 MW begge er ved at blive undersøgt af miljøfolkene. De to sidstnævnte har været undervejs siden 2012, skriver EDF i en projektbeskrivelse.

EDF En Canada, et datterselskab af EDF Energies Nouvelles, skriver desuden i en meddelelse, at projekterne kan producere strøm så tidligt som i 2016, hvis godkendelserne falder på plads.

EDF gav Vestas sin først USA-ordre i år, og samtidig indgik parterne en rammeaftale på levering af op til 750 MW i USA til levering i 2014 og 2015.

Vestas på vej med megaordre i USA

Analytiker: Vestas skal nok få kæmpekontrakt

Det seneste canadiske projekt, EDF har indviet, var dog ikke med Vestas som leverandør.

Det 300 MW Lac-Alfred-projekt blev indviet i Quebec i september, men her står 150 møller fra tyske Repower og snurrer. I alt har EDF opsat eller er ved at opsætte i alt 1.300 megawatt vindkraft i Canada.

West Moberly er en af flere organiserede grupper af indfødte i British Columbia - de såkaldte 'First Nations'.

Vestas-storkunde vælger konkurrent til prærieprojekt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter