EnergiWatch

Suzlon-aktie i pludselig stigning

Det gældstyngede indiske vindfirma Suzlon oplever markante stigninger på aktiemarkedet, til trods for at der ikke er noget nyt fra selskabet.

Det har ikke været sjovt at være aktionær i Suzlon Energy de seneste år. Men noget oprejsning har der dog været i oktober for de hårdt prøvede aktionærer, som alene de sidste to dage har set kursen stige næsten 10 pct. - begge dage vel at mærke. Uden at der tilsyneladende har været nyt ude om selskabet.

Tirsdag stiger Suzlon-aktien, som handles på børsen i Mumbai med 9,5 pct. til 9,25 rupee efter en stigning mandag på 9,7 pct.

I oktober er det herefter blevet til en stigning på 42 pct. i selskabets aktiekurs. Trods månedens fremgang er aktien dog set over hele 2013 faldet 50 pct. hvor det ledende indiske aktieindeks til sammenligning er steget 7,6 pct.

Tilbage i midten af 2008 blev aktien handlet så højt som i 454,61 rupee. Det store fald siden da skyldes primært selskabets store gældsbyrde, og de senere år har selskabet kæmpet med selskabets obligationsinvestorer for at genforhandlet lånevilkår.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Suzlon får lille ordre i Uruguay

Finsk mølleproducent konkurs

Mere fra EnergiWatch

Elbiler er ikke altid en gevinst for klimaet - nogle bliver det aldrig

Kører man kun 3.000 km i bil om året, bliver det aldrig bedre for klimaet at køre i en elbil. Kører man 7.500 km om året, går der otte-ni år, før skiftet gavner klimaet, viser ny forskning. Jo længere, man kører, jo bedre bliver klimaregnestykket. For mange kan det være klogt at vente med at skifte til en elbil, lyder rådet fra FDM og forskere ved Aarhus Universitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs