Vestas afslutter bedste måned i to år med ordre

Den danske vindfabrikant har haft en af de bedste måneder i lang tid, og afsluttede i går aftes september med en ordre til Uruguay.
RITZAU FINANS

Vestas annoncerede sent mandag en ordre på 50 megawatt (MW) til Uruguay og kom dermed op på 1250 MW i annoncerede ordrer i tredje kvartal, hvoraf de 981 MW blev meldt ud i løbet af september.

Dermed blev måneden den bedste for Vestas siden maj 2011 målt på offentliggjorte ordrer - og den bedste nogensinde, hvis man også tæller de amerikanske rammeaftaler, der blev afsløret i månedens løb og kan give Vestas op mod 1220 MW yderligere i faste og ubetingede ordrer.

Uruguay-bestillingen kommer fra en ny kunde, Fingano, der skal bruge 17 af Vestas' V112-3,0 MW-møller til Carape I-projektet i den sydlige Maldonado-region.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Ordren er offentliggjort som en pressemeddelelse, hvilket betyder, at den har en værdi på under de 500 mio. kr., der kræves for at udløse en fondsbørsmeddelelse.

Møllerne leveres med start i andet kvartal af 2014, og efter installationen har Vestas også en 17-årig serviceaftale på vindfarmen i den næstdyreste prisklasse, AOM 4000.

Det er Vestas' tredje ordre til Uruguay i år, og i alt har selskabet fået ordrer på 240 MW til landet igennem tiden. Ved nytår havde selskabet desuden installeret 80 pct. af al vindmøllekapacitet i Uruguay - ifølge Vestas' egne opgørelser.

Ordreindgangen i 2013 er nu oppe på 3535 MW for Vestas efter årets første ni måneder - dertil kommer dog også de mindre, uannoncerede ordrer fra tredje kvartal, der først afsløres i kvartalsregnskabet til november.

Avis: Vestas kan stjæle enorm Mitsubishi-ordre

GE snupper storordre i Brasilien

Analytiker: Vestas-aftale hjælper ikke "juniormølle"

Vestas' nye offshorechef: Dét er min opgave

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs