EnergiWatch

Amerikanere vil bygge "omvendt" havvindmølle med sejl

Et amerikansk firma er i gang med at udvikle en vertikal havvindmølle, der bruger teknik fra store sejlbåde.

Foto: American Offshore Energy

Vindmøller på havet er stadig en ung industri, og ifølge det amerikanske selskab American Offshore Energy er de hidtidige mølle-typer på havet ikke de mest optimale.

Derfor er selskabet i gang med at udvikle en ny vindmølle, som modsat traditionelle møller er vertikal, og hvis vinger minder om sejl fra store sejlbåde, som er fastspændt på fire master.

Ifølge nyhedssitet Offshorewind.biz skal havvindmøllen være flydende, men spændt fast via et anker på havbunden. Møllen vil  benytte sig af letvægtskomponenter, som gør konstruktionen og installationen af møllerne billige. Samtidig vil vingesejlene kunne justeres efter vejrforholdene og f.eks. slås helt ned ved orkaner.

Skulle der alligevel ske uheld kan en mølle, der står 100 mil ud for kysten sejles i land til reparation på en dag.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Industrien: Vindmøller skal ud, hvor de ikke kan bunde

GE snupper storordre i Brasilien

Vestas tester kæmpemølle på Lindø

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs