EnergiWatch

Verdens kraftigste havmølleforbindelse på plads i Nordsøen

Det globale teknologikonglomerat ABB har installeret en omformerstation til offshore vind, der har en kapacitet på 800 megawatt.

Transformerstation offshore | Foto: Alan O Neill - Statoil

Den schweizisk-baserede teknologigigant ABB har leveret og installeret DolWin 1 alpha, der ifølge selskabet selv er verdens kraftigste omformerstation til offshore vind.

Omformerstationen, der ligger 75 kilometer fra kysten i den tyske del af Nordsøen, er forbundet med transformerstationen Dörpen West på fastlandet, og forbindelsen har en kapacitet på 320 kilovolt og 800 megawatt.

Stationen skal sørge for at omdanne vekselstrømmen fra tre havmølleparker i området til højspændt jævnstrøm, der bliver brugt i Tyskland.

Udover leveringen af omformerstationen til havs, står ABB for leveringen af kabelsystemet og omformerstationen på land.

Kunden er den tyske transmissionsoperatør TenneT.

ABB opkøber solcelle-selskab for én mia. dollars

ABB vinder afrikansk ordre på sol-anlæg

ABB har fundet sin nye CEO 

ABB mister topchef 

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs