Nordea stopper Vestas-dækning på grund af dobbeltrolle

Nordea rådgav Vestas i dialogen med Mitsubishi og stopper dækningen af Vestas-aktien, mens HSBC hæver sit kursmål til 170 kr.
/ritzau/FINANS

Nordea har fungeret som rådgiver for Vestas i vindmølleselskabets dialog med Mitsubishi Heavy Industries, og af den grund har banken nu suspenderet sin dækning af Vestas' aktie.

Indtil mandag havde Nordea anbefalingen "køb" og kursmålet 125 for Vestas-aktien, men efter fredagens annoncering af partnerskabet, som Nordea har fungeret som rådgiver ved, stilles dækningen i bero.

Vestas-aktien har været i raketfart på børsen i det meste af 2013, og sidste uge var ingen undtagelse, da først en stor amerikansk vindmølleordre og siden annonceringen af det dansk-japanske joint venture gav opdrift til aktien.

Den lukkede fredag eftermiddag i kurs 139,10 - eller hele 337 pct. over prisen for en Vestas-aktien ved årets start.

HSBC: Vestas-aktien skal op

Mens Nordea stopper Vestas-dækningen, løfter sit HSBC sit kursmål for Vestas-aktien til 170 kr. og sætter dermed det højeste af slagsen for alle analytikere for tiden. Det fremgår af data fra Bloomberg News mandag morgen.

Det nye kursmål fra den store investeringsbank erstatter et tidligere kursmål på 130 kr., mens anbefalingen "overvægt" består.

Også SHB løfter sit kursmål for Vestas-aktien. Det går fra 105 kr. til 165 kr., og anbefalingen ændres fra "reducer" til "akkumuler".

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også