EnergiWatch

Vestas lander stor amerikansk ordre

Den danske mølleproducent har høstet en ubetinget ordre på 60 MW i USA, men ordren kan blive tidoblet.

Foto: EU

Vestas begynder så småt at få hul på bylden i USA.

Selskabet fra Aarhus har fået en ordre på 60 megawatt i USA, men ordren er en del af en rammeaftale, der kan løbe helt op i 610 megawatt.

Det er Renewable Energy Systems Americas, der har bestilt Vestas-møllerne, og alle møllerne skal leveres i USA.

I første omgang skal Vestas levere 30 stk. V100-2 MW-møller, og foruden møllerne indeholder aftalen desuden Vestas' AOM 4000 servicekontrakt, der skal sikre et højt output.

Vestas skriver i en meddelelse, at den ubetingede ordre på 60 MW skal sikre adgang til PTC-støtten også efter 2013. Ifølge analytiker i Sydbank, Jakob Pedersen, svarer de 60 MW formentlig til de fem pct., som PTC-aftalen kræver, at projektet har igangsat i 2013 for at få del i skatteordningen.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Vestas: PTC-ordningen afgørende

Møllerne forventes at blive leveret i 2014 og 2015, men Vestas skriver ikke noget om, hvor i USA de skal leveres eller navne på projekterne.

"Transaktioner som denne understreger værdien af PTC-ordningen og vigtigheden af at forlænge den efter sin nuværende udløbsdato ved udgangen af året," siger Chris Brown, president for Vestas' salg- og servicedivision i USA og Canada.

"Vores amerikanske produktionsfaciliteter vil producere vinger, naceller og tårne til disse projekter og sørge for at holde vores fabriksarbejdere beskæftiget. Vestas har et stærkt partnerskab med RES Americas, og vi sætter pris på deres tro på vores produkter og service."

Fra RES Americas lyder det, at selskabet forventer at udnytte rammeaftalen.

"Indkøbet, som vi regner med vokser i takt med, at projekterne udvikler sig, ville ikke være sket, hvis ikke det var for Kongressens beslutning om at kvalificere alle projekter [til PTC-ordningen], der starter i år," siger Susan Reilly, CEO hos RES Americas.

Vestas fik for nylig en tilsvarende ordre i USA fra EDF Renewable Energy. Ordren var på 80 MW, men ordren var en del af en rammeaftale på op til 750 MW.

Analytiker: Vestas skal nok få kæmpekontrakt

Vestas-aktionærer fejrer ordre i USA

Vestas på vej med megaordre i USA

Vestas-storkunde vælger konkurrent til prærieprojekt

Brasiliansk Vestas-gennembrud på trapperne 

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs