EnergiWatch

Vestas på vej med strategiske justeringer i Kina

Vestas arbejder på en ny strategiplan for det kinesiske vindmøllemarked, bekræfter vindmølleproducenten.

Det kinesiske vindmøllemarked har skuffet mange af de vestlige producenter, men Vestas understreger dog, at selskabets fastholder sine ambitioner på det stærkt konkurrenceprægede marked, der i høj grad domineres af de lokale spillere

"Vi er pt. i gang med at udarbejde en fyldestgørende strategi for Kina, og vi vil have mere konkret at berette om det på et senere tidspunkt. Vores syn på Kinas langsigtede potentiale er uændret, og vores ambitioner forbliver intakte. Vi kan desværre ikke løfte sløret for mere eller uddybe nærmere på nuværende tidspunkt," siger William Lim, der er Public Affairs-ansvarlig for Vestas i Kina, til Ritzau Finans.

Tidligere på ugen fortalte Jens Olsen, der i flere år har været administrerende direktør for Nordex i Kina og Asien, men forlod virksomheden i juli, at det kinesiske vindmøllemarked absolut ikke var nogen dans på roser, og at de udenlandske spillere fortsat kun får en lille andel af det samlede marked.

"Udenlandske aktører er nede på en markedsandel på omkring 5-6 pct. på et marked, som er faldet. Vi ser fortsat begrænset markedsadgang i flere henseender, så situationen har ikke ændret sig væsentligt. Den er tværtimod blevet værre, hvis du spørger mig - med hensyn til prisdannelse og den generelle tilstand i industrien," sagde Jens Olsen og tilføjede:

"Udenlandske aktører får vel deres 600-700 megawatt til deling, og så er der ikke rigtigt mere tilbage. Det et ikke meget i et 13.000-15.000 megawatt stort marked med de investeringer, der nu engang ligger i Kina. Det er en sørgelig historie i mange henseender, det må jeg ærligt indrømme."

Han venter dog, at de udenlandske aktører Vestas, Siemens og Gamesa, trods deres beskedne markedsandel, vil fortsætte og vente på, at der sker en oprydning blandt de kinesiske spillere.

"Hvis man har råd, overskud og vilje til det, skal man stå igennem 2014 og 2015, og så vil jeg tro, at der kommer en vending i 2016 og 2017, hvor man formentlig begynder at se på andre ting end bare prisen på selve møllen. Her og nu handler det om at trimme organisationen, så det står mål med det marked, der nu engang er," sagde Jens Olsen.

Store likviditetsproblemer ved vindmøllesalg i Kina

Færre vindmøller i Kina i tomgang

Vestas scorer to kinesiske ordrer

Vestas-konkurrent fortsætter blødning

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs