Rentehop kan presse afkastet på vind

Det vil stille større krav til både afkast og omkostningsreduktion hos vindudviklere som DONG Energy, hvis renterne stiger. 
Foto: AREVA
Foto: AREVA

Renterne holder sig fortsat på et meget lavt niveau, men når de på et tidspunkt begynder at kravle op, vil det få betydning for investeringer i vindenergi.

For hvor f.eks. investeringer fra pensionskasser i havvindmølleparker er blevet populære i de seneste år som sikre alternativer til obligationer, så vil de svækkes, når renterne går op, lyder det fra flere sider i dagens udgave af Børsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Hvis renten skulle stige, vil investorer efterspørge et højere afkast, når de investerer eksempelvis i vores havvindprojekter, men den risiko afdækker vi på forhånd i dialogen med potentielle investorer," siger Henrik Poulsen, topchef i DONG Energy.

Samme melding kommer fra en række bankanalytikere, pensionskasser samt hos vindproducenten Vestas, som dog pointerer, at rentestigninger vil ramme alle typer energiinvesteringer, og at det samtidig vil medføre generel øget aktivitet i økonomien og herunder mere energiefterspørgsel.

Færre vindmøller i Kina i tomgang

DONG nærmer sig britisk megaprojekt

Holland skruer op for havvind

DONG afviser tysk Vestas-flirt 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også