Færre vindmøller i Kina i tomgang

Kineserne får i stigende grad styr på nettilslutningen af vindmøller, hvilket betyder mindre ubrugt kapacitet. 
Foto: Nordex
Foto: Nordex
RITZAU FINANS

Puklen af opsatte vindmøller i Kina, der reelt ikke leverer strøm ind til elnettet, er nedadgående, efter at tempoet for nyopsætninger er blevet dæmpet, og fokus er øget på netudbygning og udvikling af nye vindprojekter i områder, der har et bedre elnet.

Det skriver Bloomberg News.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Den årlige rate af møller uden nettilslutning kan falde til 12 pct. i år fra 17 pct. i 2012, siger Guo Yanheng, der er vicedirektør hos National Renewable Energy Engineering Information Management Center, ifølge Bloomberg. I første halvår 2013 var 10 pct. af den kinesiske vindmøllekapacitet ubrugt, hvilket var 2 procentpoint lavere end på samme tidspunkt året før.

"Hele industrien er en smule mere modnet, end den var for tre eller fire år siden, og vindoperatører overvejer faktisk ikke kun vindhastigheder og adgangen til arealer, men også transmissionskapacitet, når de starter med at bygge," siger Michael Parker, analytiker hos Sanford C. Bernstein, ifølge Bloomberg.

Nyopsætningerne på det kinesiske vindmøllemarked faldt i 2012 for første gang i mange år, og for 2013 estimeres hos Bloomberg News Energy Finance (BNEF) en opsætning af 13 gigawatt, hvilket i givet fald vil være en tilbagegang på 6 pct. fra sidste år.

I 2011 indførte Kina som følge af netbegrænsningerne skrappere godkendelsesprocedurer for nye vindmølleprojekter, og desuden investeres store summer i en forbedring af landets netværkssystem.

/ritzau/FINANS

 

Vestas scorer to kinesiske ordrer 

Vindleverandør med færre ansatte og bedre bundlinje 

Sinovel med stort underskud 

Vestas-konkurrent fortsætter blødning  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs