EnergiWatch

Suzlon fortsætter dansk nedtur

Den danske afdeling af den indiske vindproducent har det stadig svært.

Foto: EU

Det går stadig den forkerte vej for den indiske vindproducent Suzlon i Danmark.

Den danske del af selskabet, som bl.a. står for salgsaktiviteter, drift og vedligehold af vindmøller i Europa, har netop afleveret årsregnskab for 2012/2013, og det viser, at forretningen fortsat skrumper, ligesom den har gjort det de seneste år.

Omsætningen lyder således nu kun på 9,6 mio. euro mod 11,4 mio. euro året før. Årets resultat lander på -11,6 mio. euro, men det er dog kun ca. halvdelen af det underskud, som selskabet præsterede året før.

Analytiker: Suzlons kvaler skader REpower 

"Selskabets aktiviteter i året var kraftigt påvirket af den globale økonomiske og finansielle krise, som har ført til en stærkt reduceret efterspørgsel efter vindmølle-generatorer samt øget konkurrence i branchen," skriver ledelsen og tilføjer:

"Sammenholdt med budgettet for 2012/13 er årets resultat ikke tilfredsstillende."

Det danske selskab lever i princippet på moderselskabets nåde og skriver således også, at det i begyndelsen af regnskabsåret har reetableret sin egenkapitalen i form af kapitalindskud på 114 mio. euro ved gældskonvertering fra moderselskabet, og egenkapitalen lyder nu på 28 mio. euro.

Selskabet har også lavet en kraftig reduktion i antallet af ansatte - af regnskabet fremgår det, at selskabet nu har 86 medarbejdere mod 119 året før.

Selskabet skriver dog, at det forventer en fremgang i det kommende regnskabsår "i takt med at verdens-økonomien langsomt bedres."

Suzlon ejer tillige også tyske REpower, som tidligere på året lukkede sin danske afdeling.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Indien godkender støtteordning til vind 

Mere fra EnergiWatch

Udkast til el-loft vækker utilfredshed

Den foreløbige udmøntning af el-loftet, som Energi- og Skatteministeriet har arbejdet på, mens Danmark har ventet på en ny regering, er diskriminerende og har mangler, mener man hos Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs