DONG tæt på milliardsalg til Mitsubishi

Japanske Mitsubishi og britiske Barclays har angiveligt indgået et partnerskab for at overtage den transformerstation og de kabler, der forbinder vindparken London Array med fastlandet.
Kabel fra London Array-parken til Cleve Hill Substation. | Foto: London Array
Kabel fra London Array-parken til Cleve Hill Substation. | Foto: London Array

Det DONG Energy-ejede transmissionsnet, der forbinder mølleparken London Array i havet ved Themsens munding med det britiske fastland, står til inden længe at blive købt for et større milliardbeløb.

Det meddeler flere medier heriblandt branchesitet WindPowerMonthly.

Ifølge rygterne er japanske Mitsubishi og den britiske storbank Barclays gået sammen om at lægge godt 5,5 mia. kr. for at overtage 55 kilometer kabler og den transformerstation, der sender energien fra London Array-parkens 175 vindmøller til fastlandet.

Analytiker: DONG-salg ligger i den gode ende  

Dermed kan en storstilet handel være på vej for det danske selskab, der sidder på halvdelen af London Array-projektet, der har en kapacitet på 630 MW og har kostet godt 16 mia. kr. at opføre.

Hvis rygterne om de 5,5 mia. kr. holder stik, sender de japanske Vestas-bejlere og den britiske storbank altså godt 2,7 mia. kr. ned i DONG's pengekasse. Kablernes værdi alene anslås til godt 1,6 mia. kr.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

DONG forventer snarligt frasalg

DONG oplyser over for EnergiWatch, at selskabet aldrig kommenterer og spekulationer i markedet. 

Et nærmere kig i de seneste regnskabsmeddelelser fra selskabet bekræfter imidlertid, at et snarligt frasalg af transmissionsnettet er på trapperne.

"Offshore eltransmissionsnettet vedrørende havmølleparken London Array frasælges som følge af lovkrav. Transaktionen forventes gennemført i 3. kvartal 2013," fremgår det af selskabets regnskab for første halvår, som blev offentliggjort for to uger siden.

Den udmelding kombineret med rygterne i markedet tyder på, at der meget vel kan være hold i rygterne. Der spekuleres i japanske medier om, at aftalen bliver meldt ud 12. september, torsdag i næste uge.

Da transmissionsnettet skal sælges som følge af et britisk lovkrav, tæller de penge, der strømmer ind i kassen, ikke med i frasalgsbunken, hvor DONG indtil nu har solgt aktiver for godt ni mia. kr.

Da topchef Henrik Poulsen lancerede frasalgsplanen ved årets begyndelse, gav han sig selv to år fra til at sælge aktiver for mindst 10 mia. kr.

Få et overblik over frasalget her

Så imponerende er DONG's frasalg heller ikke

DONG-udvikling begejstrer analytikere 

DONG har kapitalløsning klar inden jul 

DONG-udsalg for milliarder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også