Ny Vestas-boss klar til at købe aktier

Den kommende Vestas-chef Anders Runevad planlægger at købe aktier i selskabet, når lovgivningen giver ham mulighed for det.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
/ritzau/FINANS

Han kan ikke gøre det lige med det samme, men Vestas' nye topchef erklærer sig klar til at købe aktier i selskabet og dermed tage del i aktionærernes gevinst – eller smerte.

Det siger Anders Runevad, der på mandag overtager posten som administrerende direktør i Vestas, men som endnu ikke er medejer af vindmøllevirksomheden.

"Jeg kan ikke købe lige nu på grund af insider-regler, men jeg er selvfølgelig interesseret i at købe aktier i et selskab, jeg leder," siger Anders Runevad til Ritzau Finans.

Se Vestas' ny supervåben 

Vestas' aktionærer har været hårdt prøvede i de senere år med et bemærkelsesværdigt kursfald for aktien fra 700 kr. i 2008 til under 25 kr. i slutningen af 2012. Siden har den dog genrejst sig i 2013 i takt med en større tro i markedet på både selskabet og branchen, og fredag inden Anders Runevads tiltræden ligger den i 107 kr.

Den nye vindmølledirektør vil dog ikke begive sig ud i en redegørelse over for de til tider frustrerede aktionærer, der var med til at lægge pres på hans forgænger, Ditlev Engel.

"Jeg kan ikke sige så meget til de gamle ejere, før jeg kan historien. Jeg kan bare sige til markedet og selskabets aktionærer, at jeg er sikker på, at vi kan gøre Vestas lønsom og bygge et stabilt selskab. Det er min opgave og mit ansvar, siger Anders Runevad.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

 

Runevad har 100-dages plan klar 

Fuldt blus på salgsarbejde af Vestas' kæmpemølle

Partnerskab skal mindske Vestas' risiko med kæmpemølle 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også