Avis: Tidligere ejendomsmand satser på solceller i udlandet

En af landets tidligere største ejendomsmatadorer har set sig lun på solcelleprojekter i udlandet på grund af lukrative skatterabatter og støttesystemer.

Carsten Rise er tidligere direktør i den nu lukkede ejendomskoncern Griffin, som kuldsejlede ved finanskrisen, men det har ikke slået forretningsmanden ud.

Berlingske skriver i dag, at Carsten Rise har oprettet selskabet Vektor Finans, som bl.a. udbyder solcelleprojekter i Tyskland, og som lukrerer på lukrative skatterabatter og støttesystemer.

"Det smukke ved at investere i solcelleanlæg er, at der ikke er nogen driftsrisiko, og at man som investor kender udbyttet 20 år frem," siger han til avisen og fortæller, at selskabet har solgt projekter for 300 millioner kroner siden 2009.

Obton har næsten investeret milliard i sol 

På grund af tidligere konkurser har Carsten Rise været nødt til at kreativ i oprettelsen af selskabet, og derfor er Vektor Finans ejet af to erhvervsdrivende fonde for at sikre selskabet mod krav fra gamle kreditorer, skriver Berlingske.

Forretningsmodellen i selskabet er lig med dem, der kendetegnede de tidligere ejendomsinvesteringer, hvor højtlønnede danskere gennem blandt andet timandsselskaber ( K/ Ser) kan udskyde skat nu, mens de sparer store beløb op over en 20-årig periode gennem statsgaranterede priser på den producerede strøm.

 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Avis: Statsrevisorer skal kulegrave solcelle-støtte

Dyrt at skifte el-selskab for solcelleejere

Grønt finanslovsudspil ikke nok for Enhedslisten 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter