EnergiWatch

Avis: Grønne fiduser gør danskerne klimatrætte

Der spekuleres i milliardbeløb for at tappe statskasserne for subsidier til vedvarende energi, og det skader den folkelige opbakning til den grønne omstilling.

Foto: EU

Den grønne omstilling hjælpes over det meste af verden på vej af statsstøtte, men når der går spekulation i subsidierne, går det samtidig ud over velviljen til de grønne projekter.

Sådan lyder det fra flere sider i dagens Berlingske, som henviser til  forårets sager om solcellesag i Danmark og senest historier om, at danske skattefradrag bruges til at finansiere solcelleanlæg i udlandet. Det giver skattebesparelser, som reelt er med til at finansiere investeringerne, men fidusen kan koste den danske statskasse et trecifret millionbeløb i mistede skatteindtægter i år.

Ny solcelle-fidus udløser store fradrag

"Når politikerne ønsker mest muligt miljø for pengene, hjælper sådanne sager ikke til at overbevise danskerne om fornuften i den grønne omstilling. Investeringer i udenlandske solcelleparker med danske skattefradrag er en udnyttelse af systemet, som ikke kan have været politikernes ønske," udtaler Anders Larsen, forsker i miljø-og energiøkonomi og er ekstern lektor ved Roskilde Universitet, som bakkes op af den grønne tænketank Concito.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs