EnergiWatch

Vindindustri går sammen om eksportmarkederne

Vindmølleindustrien og Eksportforeningen går sammen om ny forening, der skal sende udenlandske vindordrer mod de danske virksomheder.

Foto: Colourbox

Den danske vindindustri finder sammen i fælles front på eksportmarkederne.

Sådan lyder det fra Vindmølleindustrien og Eksportforeningen, som fra den 1. januar 2014 samler alle deres eksportaktiviteter inden for vind i en ny fælles forening, Danish Wind Export Association.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

I pressemeddelelse skriver de, at i den øgede konkurrence om fremtidens ordrer er den danske vindmølleindustri nødt til at arbejde tættere sammen.

"Danmark er hjem for verdens mest globaliserede vindmølleproducenter og en særdeles globaliseret gruppe af underleverandører, der sammen har indtaget verdensmarkedet. Der kommer flere udenlandske konkurrenter til i disse år, og derfor skal industrien stå endnu stærkere sammen for at sikre, at Danmark vinder markedsandele," skriver de to parter.

Grøn eksport halter på vækstmarkeder 

Med etableringen af Danish Wind Export Association (DWEA) overfører Vindmølleindustrien og Eksportforeningen de nuværende eksportaktiviteter og medarbejdere til den nye forening.

Foreningen ejes i fællesskab af de to stiftende foreninger. Alle vindvirksomheder, der er medlem af de to foreninger, vil i fremtiden modtage såvel eksisterende som nye eksporttilbud fra den nye forening.

”Den nye forening vil styrke leverandørerne inden for vindenergi, fordi begge foreningers kompetencer, viden og globale kontakter sættes i spil. Det vil gavne begge foreningers medlemmer og hele den danske vindindustri,” siger Ulrik Dahl, adm. direktør i Eksportforeningen.

Enormt uudnyttet eksportpotentiale i energibranchen 

Danish Wind Export Association vil bl.a. planlægge og stå for eksportfremstød til de store vindmarkeder, USA og Kina, men også være med til at åbne døre til de nye markeder i f.eks. Sydamerika og Afrika.

Bestyrelsen kommer til at bestå af Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien, Mads-Ole Astrupgaard, næstformand i Vindmølleindustrien, Ulrik Dahl, adm. direktør i Eksportforeningen, Ulrich Ritsing, formand for Eksportforeningen samt Claus Sejersen direktør i Jupiter Group og formand for den nye bestyrelse.

Mere fra EnergiWatch

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs