DONG-ansatte klar til kamp

Tillidsrepræsentanten i DONG kritiserer planerne om at fyre op mod 400 ansatte. Det er et meget højt tal, siger Jytte Koed Madsen.

Det var ventet blandt de ansatte, at koncerndirektionen ville diske op med nye fyringsplaner i forbindelse med fremlæggelsen af halvårsregnskab, men størrelsen af spareøvelsen overrasker.

Det fortæller Jytte Koed Madsen, tillidsrepræsentant i DONG Energy og medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem.

"Det er et meget højt tal. Vi vidste godt, at der ville ske noget, fordi vi vidste, at der var en undersøgelse i gang i forhold til, hvordan organisationen skal hænge sammen," siger hun til EnergiWatch.

I vidste, at der var endnu en fyringsrunde på vej - hvorfor overrasker størrelsen, havde I forventet et andet tal, f.eks. 100 eller 200?

"Jeg kan ikke sige, hvad jeg havde forventet, men jeg havde ikke forventet, at tallet ville blive så højt, som det var her," siger Jytte Koed Madsen, som henviser til, at det skal ses ud fra, at selskabet var gennem en omfattende opsigelsesrunde i november sidste år.

DONG fyrer op mod 400

Nu skærer DONG på vindområdet 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

I den forbindelse havde bestyrelsen annonceret 600 fyringer. Det tal blev efter forhandlinger nedbragt til omkring 400. Nu skal Jytte Koed igennem en lignende øvelse.

"Vi vil gå i gang med at forhandle i forhold til at forsøge at få bragt antallet ned. Det kan både være ved, at man får fundet ud af, hvilke stillinger der ikke skal genbesættes og kolleger, der vælger at gå på efterløn," siger hun.

Hvad skal tallet være - hvad håber I på?

"Forventningen er, at vi får bragt tallet ned. Jeg kan ikke sige noget om, hvor mange vi håber på".

Nu rejser du kritik af ledelsen for det her, men er fyringer aldrig i orden med tanke på en virksomheds fortsatte drift og konkurrenceevne, som direktionen henviser til?

"Selvfølgelig skal organisationen tilpasses, og hvis firmaet ikke kører, er det ikke godt for medarbejdere, men det er en ledelsesret at ansætte og opsige".

Vi forstår ham godt

Henrik Poulsen er i manges øjne blev synonym med nedskæringer, fyringer og effektiviseringer siden overtagelsen af DONG.

Uden tøven har han taget tunge beslutninger, der på den ene side har fået anerkendelse hos investorer og analytikere, mens de ansatte rejser kritik, fordi de mener, at sparekniven bliver svunget for ubønhørligt.

Trods Henrik Poulsens stramme sparekurs udtrykker Jytte Koed Madsen forståelse for topchefen på spørgsmålet om, hvorvidt de ansatte savner tiden under Anders Eldrup.

"Han er ny, og han har haft mange opgaver, fordi firmaet tidligere har været kørt, som det nu har. Vi har været ude i både stormvejr og det ene og det andet. Det kan vi sagtens se som medarbejdere. Han har haft travlt med at få firmaet på fode igen. Jeg vil tro, at han fremover vil komme mere ud til medarbejderne, end han hidtil har haft tid til, og det har vi forståelse for," siger tillidsrepræsentanten.

DONG fyrer op mod 400

Bundlinjen dykker hos DONG 

Siri-revne koster DONG lille milliard DONG-ansatte kæmper mod fyringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også