EnergiWatch

IKEA køber irsk vindmøllepark

Møbelproducenten fortsætter investeringerne i vedvarende energi og har købt en 7,65 megawatt vindmøllepark i Irland.

Foto: EU

Verdens største møbelproducent, svenske Ikea, vil ikke alene sælge billige stole, service og senge.

Svenskerne har købt en mindre irsk vindmøllepark, som developren Mainstream Renewable Power (MRP) står bag. Parken - kaldet Carrickeeny Wind Park - er på beskedne 7,65 megawatt, når den er færdigbygget. Den er placeret i den nordvestlige del af Irland og forventes at være i drift i begyndelsen af 2014.

DONG-partner køber op i Irland

Her er de ti mest attraktive vind-, sol- og bio-markeder 

De svenske møbelmilliardærer i Ikea har planer om at investere omkring 13 mia. danske kroner i vind- og solenergi inden udgangen af 2015.

Med købet af Carrickeeny Wind Park ejer Ikea 137 vindmøller.

MRP fortæller i en meddelelse, at developeren mærker stigende interessere for sine projekter fra virksomheder, der ikke har andet tilfældes, end at de bruger meget energi.

"Vi bliver kontaktet af et stigende antal energiintensive selskaber fra både detail, IT- og minesektoren, som ønsker at investere i vores store portefølje af vind og sol," siger Eddie O'Connor, chief executive i MRP.

Ikea fremhæver, at nyerhvervelsen i Irland ikke alene er et spørgsmål om et sende et grønt signal til forbrugerne.

"Sammen med vores energieffektiviserings tiltag hjælper det med at styre vores elektricitetsomkostninger," siger Joanna Yarrow, chef for Ikeas bæredygtighedsafdeling i Storbritannien.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs