Enzym-aktie fører an mens Vestas falder

Novozymes-aktien nyder godt af det aktuelle regnskab, som selskabet præsenterede i dag, mens Vestas-aktie slår tilbage.
RITZAU FINANS

Anført af regnskabsaktuelle Novozymes, der leverede et resultat for andet kvartal, der var lidt over forventningerne, ligger det danske aktiemarked fredag middag til at stige for anden dag i træk. C20 Cap-indekset, der mandag satte rekord i 610,29, stiger beskedne 0,2 pct. til 604,17. Små udsving præger generelt også de øvrige børser i Europa.

Regnskabet fra Novozymes indeholder et par positive overraskelser i form af en lidt stærkere overskudsgrad end ventet og en god vækst i Bioenergi-divisionen, og Novozymes kom samlet igennem kvartalet med en omsætning på 3025 mio. kr., hvor der ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans var ventet 2986 mio. kr. Det blev i kvartalet vekslet til et driftsoverskud, EBIT, på 734 mio. kr. mod analytikerforventninger på 720 mio. kr.

Q2: Novozymes øger salget

Oven i hatten blev forventningerne til helåret finjusteret. Den øvre del af forventningerne til salgsvæksten i danske kroner sænkes til 5-7 pct. fra tidligere 5-8 pct., mens den nedre del af forventningerne til væksten i årets overskud løftes til 7-9 pct. fra 6-9 pct. Væksten i primært drift, EBIT, ses nu vokse med 4-6 pct., hvor der tidligere blev kalkuleret med en vækst på 4-7 pct.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Det var mere eller mindre på linje med det ventede, og forventningerne blev også fastholdt - kun sænket en smule på grund af valutaeffekter, ikke noget væsentligt - fuldstændig som forventet. Så der var ikke meget på regnskabsfronten at komme efter," vurderer Novozymes-analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets over for Ritzau Finans.

Novozymes' italienske drøm kører videre 

Aktiemarkedets dom er en stigning i aktiekursen på 2,2 pct. til 206,9 kr., hvilket placerer den i toppen af C20.

I den anden ende indtager Vestas bunden af C20 med et fald på 1,7 pct. til 112 kr., efter at Nordea har sænket sin anbefaling af vindmølleaktien til "hold" fra tidligere "køb". Det begrundes med en nervøsitet for, at momentum for Vestas er ved at aftage efter den seneste tids imponerende kurshop. Kursmålet opjusteres dog til 120 fra 84 kr.

Nordea nedjusterer Vestas

Vestas angriber sagsøgere i USA 

Mærsk B falder ligeledes 0,1 pct. - til 44.560 kr. Spotraterne ud af Shanghai faldt i denne uge for første gang siden slutningen i juli. Det viser den ugentlige opgørelse fra Shanghai Shipping Exchange, som beretter om et fald i det såkaldte SCFI-indeks på 1,8 pct. til 1141,49.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter