EnergiWatch

Vestas angriber sagsøgere i USA

Kampen spidser til mellem Vestas og en gruppe utilfredse investorer i USA. Vestas kalder nu gruppens vidne for "utroværdigt".

Morten Albæk, kommunikationsdirektør i Vestas.

Vestas sætter nu hårdt mod hårdt i sagen med en gruppe utilfredse amerikanske investorer, der har sagsøgt selskabet for regnskabsfusk i USA.Hidtil har vindmøllegiganten blandt andet argumenteret med, at det amerikanske søgsmål bør falde, fordi der ikke er lovgrundlag for at anlægge det i USA. Men nu går Vestas' amerikanske advokater også efter at miskreditere et af de vidner, sagsøgerne har allieret sig med – nemlig en tidligere forretningsudviklingschef i Vestas, hvis identitet sagsøgerne har forsøgt at skjule, skriver Børsen.

Ny retssag på vej mod Vestas

Sagen handler om, at Vestas i november 2010 ændrede forventningerne til salget på grund af en ny fortolkning af regnskabsreglerne. Sagsøgerne mener, at Vestas burde have foretaget ændringe 10 måneder tidligere, og at man et vidne, der allerede i 2009 - på et salgsmøde i Rom, hørte Ditlev Engel sige, at 2010 ville blive et forfærdeligt år på grund af finanskrisen men også på grund af nye regnskabsregler.

"Utroværdigt" vidne

"Når vi tillader os at kalde vidnet for utroværdig, skyldes det, at vi kender den pågældendes identitet og kan konkludere, at personen er den eneste, der har den erindring af samtlige deltagere på mødet i Rom, som var en større personkreds. Ydermere forlod medarbejderen ikke Vestas frivilligt," siger Morten Albæk, kommunikationsdirektør i Vestas, til Børsen. .

Vestas afviser desuden samtlige anklagepunkter fra de utilfredse investorer og kalder direkte sagsøgernes argumentation for pervers, skriver Børsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

 

 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs