Vestas angriber sagsøgere i USA

Kampen spidser til mellem Vestas og en gruppe utilfredse investorer i USA. Vestas kalder nu gruppens vidne for "utroværdigt".
Morten Albæk, kommunikationsdirektør i Vestas.
Morten Albæk, kommunikationsdirektør i Vestas.

Vestas sætter nu hårdt mod hårdt i sagen med en gruppe utilfredse amerikanske investorer, der har sagsøgt selskabet for regnskabsfusk i USA.Hidtil har vindmøllegiganten blandt andet argumenteret med, at det amerikanske søgsmål bør falde, fordi der ikke er lovgrundlag for at anlægge det i USA. Men nu går Vestas' amerikanske advokater også efter at miskreditere et af de vidner, sagsøgerne har allieret sig med – nemlig en tidligere forretningsudviklingschef i Vestas, hvis identitet sagsøgerne har forsøgt at skjule, skriver Børsen.

Ny retssag på vej mod Vestas

Sagen handler om, at Vestas i november 2010 ændrede forventningerne til salget på grund af en ny fortolkning af regnskabsreglerne. Sagsøgerne mener, at Vestas burde have foretaget ændringe 10 måneder tidligere, og at man et vidne, der allerede i 2009 - på et salgsmøde i Rom, hørte Ditlev Engel sige, at 2010 ville blive et forfærdeligt år på grund af finanskrisen men også på grund af nye regnskabsregler.

"Utroværdigt" vidne

"Når vi tillader os at kalde vidnet for utroværdig, skyldes det, at vi kender den pågældendes identitet og kan konkludere, at personen er den eneste, der har den erindring af samtlige deltagere på mødet i Rom, som var en større personkreds. Ydermere forlod medarbejderen ikke Vestas frivilligt," siger Morten Albæk, kommunikationsdirektør i Vestas, til Børsen. .

Vestas afviser desuden samtlige anklagepunkter fra de utilfredse investorer og kalder direkte sagsøgernes argumentation for pervers, skriver Børsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også