H1: Greentech fortsætter fremgang

Det går den rigtige vej for både produktionen, omsætningen og bundlinjen hos det grønne energiselskab Greentech, viser halvårsregnskab.
Foto: EU
Foto: EU

Vinden har blæst godt i Italien i de seneste måneder. Så godt, at det danske selskab Greentech kan mærke det i det netop offentliggjorte halvårsregnskab.

Selskabet, som satser på vind- og solenergi, og som har klart det største produktionsapparat i Italien, kan melde om en øget omsætning fra 29,8 mio. euro i H1 2012 til 41,8 mio. euro i 2013.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Samtidig lander EBITDA på 27,2 mio. euro (mod 16,3 mio. euro i H1 2012), og nettoresultat går i plus på 4,74 mio. euro mod et underskud på 3,2 mio. euro i samme periode sidste år.

Selskabet tilskriver som sagt den positive udvikling til vejrforholdene i Italien i andet kvartal samt bl.a. idriftsættelsen af vindparken Energia Alternativa.

Til gengæld må Greentech notere sig, at der gennem andet kvartal har været ringe vindforhold i Nordeuropa og fortsat rimelig lav solindstråling i Italien og Spanien, skriver selskabet.

”Greentech glæder sig over at kunne præsentere resultatet for 1. halvår 2013, som understreger den fortsat positive økonomiske tendens og viser en klar resultatfremgang. Med kontinuerlig vækst i nøgletallene og fremragende performance fra de italienske vindaktiviteter fastholder Greentech forventningerne til helåret  2013,” udtaler bestyrelsesformand Peter Høstgaard-Jensen i regnskabet med henvisning til et EBITDA-resultat for 2013 på 39,1-41,5 mio. euro og en nettoproduktion på 390-400 GWh.

Greentech: Vi er stadig for mange ansatte 

Greentech vil producere 400 GWh i år 

Greentech øger produktionen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter