EnergiWatch

Kritik af Vestas' Marokko-eventyr

Socialdemokraterne og Enhedslisten kritiserer, at Vestas kan komme til at opføre møller i det besatte Vestsahara.

Vestas' planer om at opføre vindmøller i Marokko får nu både Socialdemokratene og Enhedslisten til at råbe op, skriver Berlingske.

Flere af de områder, hvor Vestas kan komme til at opføre møller, ligger i det besatte område Vestsahara, hvor den lokale befolkning ligger under for en benhård marokkansk besættelsesmagt.

"Det er dybt problematisk. Jeg kan være bekymret for, at Vestas har været så presset, at selskabet kan være fristet til at se lidt stort på etikken. Jeg skal ikke afgøre det, men hvis Vestas er i tvivl, kan man jo henvende sig til klageinstitutionen for virksomhedsopfærd," siger Benny Engelbrecht (S) til Berlingske.

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs