EnergiWatch

Vattenfall investerer yderligere i Vestas-offshoreprojekt

Det svenske energiselskab investerer i nyt udstyr til vindpark.

Foto: London Array

Vattenfall fortsætter arbejdet med at udvide Vestas-vindfarmen Kentish Flats ud for kysten i det sydøstlige England.

Det svenske elselskab har valgt at skyde penge i et nyt radarsystem til den nærliggende Manston Lufthavn for at forhindre eventuelle forstyrrelser fra nye offshore-møller.

Amerikansk rival besvarer Vestas-krise i morgen 

"For øjeblikket er der installeret et system i lufthavnen til at samle data, og hvis det viser sig som en succes, bliver det første gang, en vindfarm-duelig radar er blevet installeret, integreret og sendt til godkendelse hos luftfartstyrelsen. Det løber op i en stor investering for Vattenfall," skriver selskabet i en meddelelse.

Vestas blev i januar 2012 udpeget som foretrukken leverandør på en udvidelse af Kentish Flats på mellem 10 og 17 stk. 3 MW-møller. Offshore-vindfarmen består i forvejen af 30 af Vestas' V90-vindmøller, der blev installeret i 2005.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Projektet er godkendt af de britiske myndigheder på betingelse af, at lufthavnens radarudfordring løses.

Vattenfall har ikke taget en endelig investeringsbeslutning, men hvis ordren materialiserer sig, ventes de nye møller at blive installeret i 2015.

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs