GE sikrer amerikansk mølleordre på 250 MW

Der er små tegn på, at ordrerne igen er begyndt at rulle på det amerikanske vindmøllemarked.
Foto: VESTAS
Foto: VESTAS
RITZAU

General Electric har sikret sig en ordre på 250 MW til Buffalo Dunes-projektet i Kansas. Det kommer samtidig med, at tyske Nordex har fået en ordre på 45,6 MW til et projekt i Michigan.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

GE-projektet kommer til at bestå af 135 møller og er resultatet af et samarbejde mellem Enel Green Power og GE's egen finansieringsarm, GE Energy Financial (GEEF).

Faktisk ejer GEEF nu 51 pct. af projektet, mens Enel sidder på de resterende 49 pct. - den andel kan det italienske selskab dog senere øge til 75 pct. ved at udnytte en option.

Vindbranchen holder vejret: Nyt PTC-drama venter  

Projektet opføres af RES Americas og ventes at stå klar i slutningen af december i år. Det meste af strømmen er solgt til Alabama Power Company i en 20-årig aftale.

Ordreaktiviteten i USA gik i stå i andet halvår af 2012 på det amerikanske marked på grund af udløbet af PTC-støtteordningen ved nytåret. Den blev dog forlænget 1. januar 2013, men uklarhed om ændrede betingelser - samt almindelig forsinkelse i ordreafgivelserne - gav et meget stille vindmarked i første halvår af 2013.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs