EnergiWatch

LM Wind Power vækster i Indien

Modsat storebroren Vestas har vingeproducenten LM Wind Power succes på det indiske marked.

Foto: Vestas

Mens Vestas har skaleret voldsomt ned for sit eventyr på det indiske marked, går det langt bedre for LM Wind Power.

Børsen skriver i dag, at selskabet - der selv har problemer på koncernniveau og sidste år afleverede et underskud på 270 mio kr. - øger omsætningen og sin andel på det indiske marked.

LM India omsatte i 2011 for 71 mio. euro (530 mio. kr.) og 86 mio. euro (641 mio. kr.) i 2012, og samtidig er markedsandelen steget fra 28 pct. i 2010 til 48 pct. i 2013, og omsætningen nåede sidste år 86 mio. euro (641 mio. kr.).

LM's fabrik i Indien er selskabets næststørste i verden – kun overgået af Kina - og har især leveret vinger til amerikanske GE's indiske afdeling.

LM India har dog fået et slag, efter den indiske regering for halvandet år siden  satte de offentlige subsidier til vindenergi på standby for i stedet at støtte solenergi:

"Vi har mærket en nedgang i omsætningen i første kvartal i år, men regeringen er nu ved at genetablere støtteordningen, så vi regner med normalisering inden årets udgang," siger vice president og medlem af LM Wind Powers globale ledelsesteam, Richard Bevan, til Børsen.

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs