EnergiWatch

Britisk vindstøtte skæres med fem år

Statsstøtten til britiske vindprojekter står til at blive markant beskåret, skriver avis.

Foto: Siemens

Den langsigtede statsstøtte til onshore vindenergiprojekter i Storbritannien står til at blive skåret ned til at vare i 15 år fra de nuværende 20 år.

Det vil den britiske regering offentliggøre i løbet af denne uge, skriver Sunday Telegraph.

Vindprojekt til 31 mia. kr. får grønt lys 

Nedskæringen er en del af en større energilovpakke, som skal igennem det britiske parlament. Det vil betyde, at vindmølleparker bygget efter 2017 kun vil opnå støtte i 15 år.

Som det er i dag, får udviklere af onshore vindmølleparker betaling ad to omgange. Først en sum for at sælge elektriciteten til det nationale elnet og senere et lignende beløb i støtte for at producere vedvarende energi.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Offshore-projekter modtager omkring det dobbelte i statslig støtte for at reflektere de højere produktionsomkostninger.

"Hvor teknologiomkostningerne falder, er det rigtigt, at vi skærer i subsidier for at beskytte regningen til forbrugerne. Vi har allerede gjort det med onshore vind og solenergi. Nu vil den nye energilov give forbrugerne endnu mere valuta for pengene, siger energiminister Ed Davey ifølge Sunday Telegraph.

Ministeren peger på, at den hurtigere udfasning af støtten vil tilskynde vindbranchen til at effektivisere og udvikle nye, billigere teknologier.

Test af gigantiske havmøllevinger sker på land 

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs