EnergiWatch

Vattenfall klar med milliarder i Storbritannien

Den svenske energikæmpe Vattenfall starter opførelsen af en onshore vindpark i det sydlige Wales. Selskabet investerer 3,5 mia. kr.

Foto: Nordex

Vattenfall sender 400 millioner pund, knap 3,5 mia. kr., til opførelsen af en onshore vindpark i Storbritannien.

Det meddeler den britiske regering, hvor energi- og klimaminister Ed Davey udtrykker begejstring for den svenske investeringsvilje i projektet, der ligger i området Pen y Cymoedd i det sydlige Wales.

Vindprojekt til 31 mia. kr. får grønt lys 

Projektet har en størrelse på 228 MW og vil forsyne cirka 140.000 husstande, når det ifølge Vattenfall er køreklar i 2016.

"Vi er begejstrede for, at Vattenfall har fået samtykke til sig walisiske flagskibsprojekt. Det her projekt viser, hvad investeringer i onshore vindenergi kan tilbyde Wales på den korte og lange bane," siger Piers Guy, chef for Vattenfalls britiske onshoreafdeling i en meddelelse.

Nyheden fra regeringen om, at opførelsen af parken er sat i gang kom samtidig med, at RWE fik grønt lys til en enorm offshore park ud for den engelske vestkyst, der med 1,2 GW vil blive verdens største.

"Vi har sørget for sikkerhed til onshore og offshore vindinvestorer og nu ser vi betydeilge investeringsbeslutninger blive truffet, der vil gavne UK's økonomi i de kommende år," siger Ed Davey i en meddelelse.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs