Vestas gasser op i USA

Selv om ordrerne udebliver, forventer Vestas at ansætte mindst 100 nye medarbejdere på fabrikken i Colorado.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
RITZAU FINANS

Vestas har ikke offentliggjort en mølleordre til USA siden februar 2012, men der er stadig gang i selskabets fabrikker i staten Colorado.

Faktisk går det så godt for tårnfabrikken i Pueblo, at den planlægger at ansætte mindst 100 nye medarbejdere, fortæller en Vestas-talskvinde til lokalavisen Pubelo Chieftain.

Tårnfabrikken har blandt andet fået medvind af, at Vestas producerer tårne til en anden vindmølleproducent, af mange identificeret som General Electric, i en aftale der kan lægge beslag på op mod 25 pct. af fabrikkens kapacitet.

Samtidig leverer fabrikken tårne til en stor Vestas-bestilling i Canada, hvor selskabet skal installere 166 møller i løbet af det næste års tid.

Vestas håber at kunne øge fabrikken til fuld kapacitet – omkring 600 ansatte – i 2014, skriver Pueblo Chieftain. Det ville i så fald være første gang for fabrikken, der åbnede i 2010.

Slut med at bruge milliarder på nye fabrikker 

På grund af svigtende efterspørgsel, blandt andet forårsaget af usikkerhed om PTC-støtteordningen, har det dog haltet med aktiviteten ved fabrikken. I efteråret 2012 nedlagde man 90 stillinger, og de ansatte gik i perioder ned fra 40 timer om ugen til 32 og senere 24.

Ordrerne på det amerikanske marked er dog ved at komme i gang, skriver avisen. Vestas er således med i kapløbet om et antal ordrer i USA, heriblandt flere i Colorado, fortæller selskabets talsmænd. Det gælder projekter for i alt 808 megawatt (MW) for elselskaberne Xcel, Black Hills Energy, Tri-State G&T og Platte River Power Authority.

Vingefabrikken i byen Brighton, også i Colorado, har desuden travlt med at producere vinger til Vestas’ nyligt annoncerede ordrer i Uruguay og Mexico, ligesom det canadiske projekt også giver travlhed, fortæller lokalavisen Greeley Tribune.

Vestas skifter salgskurs 

Vestas trumfer forventninger i vækstlande  

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs