EnergiWatch

Vestas gasser op i USA

Selv om ordrerne udebliver, forventer Vestas at ansætte mindst 100 nye medarbejdere på fabrikken i Colorado.

Foto: Vestas

Vestas har ikke offentliggjort en mølleordre til USA siden februar 2012, men der er stadig gang i selskabets fabrikker i staten Colorado.

Faktisk går det så godt for tårnfabrikken i Pueblo, at den planlægger at ansætte mindst 100 nye medarbejdere, fortæller en Vestas-talskvinde til lokalavisen Pubelo Chieftain.

Tårnfabrikken har blandt andet fået medvind af, at Vestas producerer tårne til en anden vindmølleproducent, af mange identificeret som General Electric, i en aftale der kan lægge beslag på op mod 25 pct. af fabrikkens kapacitet.

Samtidig leverer fabrikken tårne til en stor Vestas-bestilling i Canada, hvor selskabet skal installere 166 møller i løbet af det næste års tid.

Vestas håber at kunne øge fabrikken til fuld kapacitet – omkring 600 ansatte – i 2014, skriver Pueblo Chieftain. Det ville i så fald være første gang for fabrikken, der åbnede i 2010.

Slut med at bruge milliarder på nye fabrikker 

På grund af svigtende efterspørgsel, blandt andet forårsaget af usikkerhed om PTC-støtteordningen, har det dog haltet med aktiviteten ved fabrikken. I efteråret 2012 nedlagde man 90 stillinger, og de ansatte gik i perioder ned fra 40 timer om ugen til 32 og senere 24.

Ordrerne på det amerikanske marked er dog ved at komme i gang, skriver avisen. Vestas er således med i kapløbet om et antal ordrer i USA, heriblandt flere i Colorado, fortæller selskabets talsmænd. Det gælder projekter for i alt 808 megawatt (MW) for elselskaberne Xcel, Black Hills Energy, Tri-State G&T og Platte River Power Authority.

Vingefabrikken i byen Brighton, også i Colorado, har desuden travlt med at producere vinger til Vestas’ nyligt annoncerede ordrer i Uruguay og Mexico, ligesom det canadiske projekt også giver travlhed, fortæller lokalavisen Greeley Tribune.

Vestas skifter salgskurs 

Vestas trumfer forventninger i vækstlande  

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Norge slynger over 50 nye olielicenser ud

Den norske oliekæmpe Equinor tegner sig for godt halvdelen af alle nye licenser på norsk sokkel, hvor der fortsat er stor interesse for at finde nye olie- og gasforekomster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs