EnergiWatch

Vestas-konkurrent klar med 6,5 MW offshoremølle

Kinesiske Ming Yang, der har store offshore-ambitioner i for Riget i Midten, har prototypen til en 6,5 MW offshoremølle klar.

Turbinen blev færdig i juni, og i tredje kvartal skal den første mølle på havet.

Sådan lyder det fra den kinesiske vindproducent Ming Yang, der ifølge Recharge har meldt sin første 6,5 MW offshoremølle klar.

"Vi tror, at 6,5 MW-designet kan gøre, at vi kan tilbyde en løsning, som hjælper til med at tage omkostningsreduktionerne ved offshorevind i Kina til et helt nyt niveau," udtaler CEO for Ming Yang, Chuanwei Zhang, om møllen, der er udviklet i samarbejde med tyske Aerodyn.

Ming Yang er Kinas største ikke-statslige vindproducent og havde et skidt 2012,  hvor selskabet måtte indkassere et minus på 275 mio. kr. mod et plus på ca. samme størrelse året før.

Kinesisk vindfirma: 2012 gjorde ondt i ordrebogen

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs