EnergiWatch

Ny stor ordre til Vestas

Det går stærkt for Vestas i disse dage, som netop har modtaget en ordre på 107 MW fra Australien. Den tredje ordre på to dage.

Foto: Vestas. V90-møller

Ordrebogen i Vestas svulmer voldsomt i disse dage.

Vindmølleproducenten har netop annonceret modtagelsen af en endeligt bekræftet ordre fra australske Taralga Wind Farm Nominees, der har købt vindmøller for i alt 107 MW.

Det er Vestas' tredje ordre på bare to dage. I går købte et svensk selskab 99 MW, og tidligere i dag annoncerede Vestas, at et salg af 29 vindmøller til Filippinerne endelig var gået igennem. Det bringer selskabets samlede ordrehøst i 2013 op på 1.939 MW.

Dagens salg til Australien har en anslået værdi på godt 800 mio. kr. Kombineret med salgene tidligere i dag og i går løber der godt to mia. kr. ind i Vestas' pengekasse.

Vestas sælger 29 vindmøller til Filippinerne

Svenskere bestiller 33 Vestas-møller 

Den australske ordre består af en kombination af tre forskellige Vestas-møller - V90-2.0 MW, V100-1.8 MW and V90-3.0 MW - som skal leveres i andet halvår af i år.

Med ordren følger en femårig servicekontrakt.

Vestas oplyser, at selskabet med ordren har rundet 1.832 MW fra 1. januar 2013. Det er positivt set i lyset af, at første kvartal, som traditionelt er magert, endte på beskedne 644 MW.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs