EnergiWatch

Canadiere skærer dybt i grønt megaprojekt

Et stort vind- og solprojekt med koreanske Samsung skulle have skabt 2,5 GW grøn energi i den canadiske Ontario-provins. Men nu skærer canadierne voldsomt i projektet, og det kan bl.a. gå udover vindproducenten Siemens.

Foto: Colourbox

I 2010 blev første skridt taget en gigantisk energiaftale mellem den canadiske provins Ontario og koreanske Samsung.

Koreanerne skulle bygge fabrikker og levere for 2,5 GW vind- og solenergi, mens provinsen til gengæld skulle betale ikke mindre end 9,7 mia. canadiske  dollar - eller 53 mia. danske kroner. Men nu skriver Recharge, at projektet bliver væsentligt mindre.

Provinsens energiminister Bob Chiarelli meddelte i går, at aftalen er forhandlet ned til kun at omfatte 1,37 GW - altså mindre end 55 pct. af den oprindelige plan - således at canadierne kun skal punge ud med 6 mia. canadiske dollar 33 mia. danske kroner.

Analyse: USA's gaseventyr fører til grønt koma 

Provinsen har ifølge nyhedssitet udnyttet, at Samsung ikke har levet op til de tidsfrister, der ellers var indgået.

Baggrunden for Ontarios tilbagetrækning fra aftalen er ifølge Recharge, at styret i provinsen har bøjet sig fra pres fra lokalbefolkning, som har oplevet markante stigninger i elprisen.

"En af vores topprioriteter har været at været at lede efter muligheder, som kan knække udgiftskurven for elkunderne. Dette var det væsentligste skridt, som vores provins kunne tage for netop at gøre det," udtalte energiminister Bob Chiarelli i forbindelse med aftalen.

Den reviderede aftale betyder ifølge Recharge ikke noget for Samsungs planer om at øge produktionsfaciliteterne i området, men kan have indvirkning på leverandørerne til energiprojekterne - herunder Siemens, der skal levere vnidmøller - eftersom flere har etableret fabrikker i Ontario for at overholde provinsens local-content-regler.

Siemens forventer udgift på mølleproblemer i USA 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs