Canadiere skærer dybt i grønt megaprojekt

Et stort vind- og solprojekt med koreanske Samsung skulle have skabt 2,5 GW grøn energi i den canadiske Ontario-provins. Men nu skærer canadierne voldsomt i projektet, og det kan bl.a. gå udover vindproducenten Siemens.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I 2010 blev første skridt taget en gigantisk energiaftale mellem den canadiske provins Ontario og koreanske Samsung.

Koreanerne skulle bygge fabrikker og levere for 2,5 GW vind- og solenergi, mens provinsen til gengæld skulle betale ikke mindre end 9,7 mia. canadiske  dollar - eller 53 mia. danske kroner. Men nu skriver Recharge, at projektet bliver væsentligt mindre.

Provinsens energiminister Bob Chiarelli meddelte i går, at aftalen er forhandlet ned til kun at omfatte 1,37 GW - altså mindre end 55 pct. af den oprindelige plan - således at canadierne kun skal punge ud med 6 mia. canadiske dollar 33 mia. danske kroner.

Analyse: USA's gaseventyr fører til grønt koma 

Provinsen har ifølge nyhedssitet udnyttet, at Samsung ikke har levet op til de tidsfrister, der ellers var indgået.

Baggrunden for Ontarios tilbagetrækning fra aftalen er ifølge Recharge, at styret i provinsen har bøjet sig fra pres fra lokalbefolkning, som har oplevet markante stigninger i elprisen.

"En af vores topprioriteter har været at været at lede efter muligheder, som kan knække udgiftskurven for elkunderne. Dette var det væsentligste skridt, som vores provins kunne tage for netop at gøre det," udtalte energiminister Bob Chiarelli i forbindelse med aftalen.

Den reviderede aftale betyder ifølge Recharge ikke noget for Samsungs planer om at øge produktionsfaciliteterne i området, men kan have indvirkning på leverandørerne til energiprojekterne - herunder Siemens, der skal levere vnidmøller - eftersom flere har etableret fabrikker i Ontario for at overholde provinsens local-content-regler.

Siemens forventer udgift på mølleproblemer i USA 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også