Indianere planlægger USA's største vindpark

Seks siouxstammer foreslår at opstille en vindpark på 1-2 GW, der kan tilføre energi og arbejdspladser til reservater i South Dakota.

Ambitonerne er store for lederne af seks indianske siouxstammer i USA. Sammen vil de udvikle et vindprojekt i South Dakota, der via investeringer for mellem 1,75 og 3 mia. dollar kan blive landets største vindpark på mellem 1 og 2 GW.

Recharge News skriver, at lederne af stammerne i reservaterne Cheyenne River, Crow Creek, Oglala, Rosebud, Sisseton Wahpeton og Yankton, er gået sammen om projektet, der skal finansieres via nye, særlige obligationer under reservaternes autorisation.

Siemens får 267 MW-ordre i USA 

Indianernereservaterne ses af den amerikanske stat som juridisk separate områder, som derfor ikke har mulighed for at benytte sig af støtteordningen PTC, som i høj grad har drevet den amerikanske vindindustri.

Indianernes vindprojekt er dog ikke kun drevet af et ønske om ny, klimavenlig energi. Reservaterne er plaget af arbejdsløshed og fattigdom, og stammerne håber derfor, at opstillingen af vindmøller kan medføre nye arbejdspladser samt udbygge infrastrukturen i områderne.

Stammerne lever på et område, der dækker 16 pct. af landområdet i staten South Dakota og har i alt en mulig vindkapacitet på 58 GW ifølge National Renewable Energy Laboratory. I dag er der i staten kun opstillet 783MW.

Siemens-CEO: Danske leverandører kæmper 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter