EnergiWatch

Rumænien nedsætter vind-støtte

Den rumænske regering har valgt at skære i støtten til vindmølleparker og andre vedvarende energianlæg.

Den rumænske regering har vedtaget en nedsættelse af subsidier til vindmølleparker og andre vedvarende energianlæg, skriver Wind Power Monthly.Indgrebet kommer ikke som den store overraskelse, efter at den rumænske regering tidligere har luftet planer om reducerede subsidier.

Ifølge mediet Business New Europa endte det ud med, at udstedelsen af over halvdelen af de såkaldte grønne certifikater til projekter udskydes til udgangen af 2017. Indtil da vil vindenergiprojekter kun få et grønt certifikat i stedet for to, små vandenergiprojekter et i stedet for tre, og solprojekter to i stedet for seks.

De rumænske forsyningsselskaber er ifølge mediet forpligtet til at dække en andel af sine leverancer gennem vedvarende energi, og konventionelle energiproducenter og distributører er forpligtet til at købe grønne certifikater, hvilket er en omkostning, der så sendes videre til forbrugerne.

Det rumænske marked var i 2012 Europas femtestørste med en nyopsat kapacitet på 923 megawatt. Dermed blev den samlede vindmøllekapacitet i landet på et enkelt år næsten fordoblet til 1905 megawatt.

Vestas har hidtil leveret vindmøller med en samlet kapacitet på 544 megawatt til det rumænske marked. I 2012 leverede det danske selskab 56 megawatt til Rumænien.

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs